Ez egy egészséges aránynak mondható régiós szinten is, ugyanakkor az országon belül jelentős az aránytalanság – emelte ki Détári-Szabó Ádám. A Hunguest Hotels vezérigazgatója, az OPUS GLOBAL turisztikai divíziójának vezetője elmondása szerint a vidéki szállodák könnyebben vették az akadályt, mint a fővárosi szálláshelyek, és a Hungestnek is volt olyan vidéki szállodája, amelyet be kellett vezetni újra a piacra.
Tavaly új célcsoportokat nyert meg magának a szektor, és elmondható, hogy csökkent a belföldi kereslet Balaton-orientációja. A szakember meglátása szerint a szektornak mérsékelnie kell az egyensúlytalanságot Budapest és az egyes vidéki desztinációk között, az azonban már látszik, hogy a gasztronómiai forradalom az ország minden szegletébe elért.
A Hunguest május 7-én nyitott újra féléves zárva tartása után, és egyhetes felkészülés elegendő volt számukra a nyitáshoz, amely annak köszönhető, hogy rendelkezésre állt a szakképzett személyzet. A szállodalánc féléven keresztül garantálta több mint ezer dolgozójának a fizetését, amelyhez igénybe vették az ágazati bértámogatást is.
A koronavírus első hullámának idején hét nagykapacitású szállodájának felújítását indította el a Hunguest, és az összesen tizennégy szállodát érintő felújítási program 50 milliárd forintos büdzséből valósul meg a közeljövőben, amelynek harmadát a Kisfaludy programból, kétharmadát pedig önerőből finanszírozzák majd. A szakember meglátása szerint az elmúlt egy év tapasztalataiból kijelenthető, hogy az maradhat életben a szállodaiparban, aki gyorsan reagál, figyel a dolgozóira, és folyamatosan fejleszt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.