BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Halálos áldozata is van a Burning Man fesztivált elárasztó esőnek

Lezárták a nevadai Burning Man fesztiválra vezető utakat, miután a hétvégi esőzések járhatatlanná tették azokat a rendezvény területén.

A szervezők lezárták a ki- és befelé tartó forgalmat a nevadai Burning Man fesztiválra, miután a hétvégi esőzések járhatatlanná tették az utakat a rendezvény területén. Az eseményről egy halálesetről is érkezett jelentés, ám részleteket nem árultak el a hatóságok.

A Szilícium-völgy kedvelt fesztiválján, mely a radikális önfenntartás szlogenjével hirdeti magát mintegy 2 centiméter eső okozott problémákat, ugyanis a sivatagi fesztivál látogatói inkább a porviharra és a hőségre készültek, ráadásul a felázott, agyagos talaj a járműforgalmat és a jelentések szerint a gyaloglást is megnehezíti.

Thousands stuck in mud at Burning Man festival, one dead
Fotó: JULIE JAMMOT/AFP

Ugyanakkor a hétvégi, apokalipszisről szóló jelentésekkel ellentétben a legtöbb látogató lelkesedését nem törte meg a kellemetlenség, de várható még csapadék a környéken. A fesztivál végét jelző óriási bábu elégetését is elhalasztották. A szervezők az étellel, a vízzel és az üzemanyaggal való takarékosságra kérték a résztvevőket. A WC-ket takarító szippantós kocsik sem voltak képesek közlekedni.

A rendezvényt azonban voltak, akik gyalog hagyták el, köztük Diplo és Chris Rock, akiknek végül sikerült lestoppolni egy autót – osztotta meg közösségi olalán a DJ, aki azért hagyta el a fesztivált, mert máshol is fellépés várt rá – írja a France 24.

A szervezők remélik, hogy már hétfő este el lehet hagyni a fesztivált, ahogy kiszárad a sártenger. Arról egyelőre nem érkeztek jelentések, hogy idén is meglátogatta-e a rendezvény Mark Zuckerberg vagy Elon Musk, ahogy a fesztiválon rendszeresen részt vevő Google-alapítókról sincs hír.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.