BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az emberek egy részét teljesen kiborította a gyerekmentes repülés ötlete

Mind a két fél elszántan szállt vitába a gyerekmentes övezetet kínáló járat miatt.

Hatalmas vitát váltott ki a holland Corendon légitársaság, amikor bejelentette, hogy egyik járatán gyerekmentes övezetet alakít ki. A hozzászólókat igencsak megosztotta a kérdés a közösségi médiában, szép számmal akadtak képviselői mind a két álláspontnak. 

Többen azt is jelezték, hogy akár felárat is hajlandók fizetni a nyugodt utazásért.

Children,,Traveling,Together,,Waiting,At,The,Airport,To,Board,The
Fotó: Shutterstock

A kérdéses járat egyébként november 3-tól indul Amszterdamból Curacaóba, és a gyerekmentes utazásért valóban felárat számít fel a légitársaság. Az Airbus A350-es gépek elején kialakított zóna 9 XL széket és 93 standard helyet tartalmaz. Az extra lábhelyet tartalmazó előbbi ajánlat 100 eurós, a standard helyek 45 eurós felárral vásárolhatók meg.

A légitársaság szerint a gyerekmentes övezetet falak és függönyök választják majd el a gép többi részétől, ami persze szintén kérdéseket vet fel, 

hiszen a legtöbb utazót nem a gyerekek látványa, hanem inkább azok sírásának zaja szokta zavarni, ami ellen a függöny csak mérsékelt védelmet jelent.

A bejelentés miatt kialakult vitában sokan felvetették a gyerekes családokkal szembeni diszkriminációt az élet más területein is, mint amilyen például a lakásbérlés. 

Mások ugyanakkor felvetették a szülők felelősségét is, mondván, a jól nevelt gyerekkel nincs gond, és régebben kevesebb volt a neveletlen kicsi. Volt, aki felidézte, hogy amikor fiatal volt, a gyerekek sokkal jobban viselkedtek, míg ma sokszor a tomboló gyerek mellett is csak a telefonjukat nyomkodják a szülők – írja a Daily Mail.

A légitársaság a maga részéről elmondta, hogy a csak felnőtteknek szóló zónát a gyerek nélkül utazóknak vagy az üzleti útra indulóknak szánják, akik munkavégzés miatt vagy más okból szeretnének extra nyugalmat. Hozzátették, hogy szerintük ez a gyerekkel utazóknak is jó, hiszen így kevésbé kell tartaniuk utastársaik haragjától.

A kritikusok között ugyanakkor volt, aki a kismamák izolációjának veszélyét vetette fel, és volt, aki szerint a hasonló megoldások a gyerekvállalási kedvet is csökkenthetik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.