Aligha meglepő, hogy a MOL Campus 28. emeletén, 145 méter magasan megnyílt étterem, a Virtu potenciális bakancslistás hely, hiszen a kis híján felhőkarcoló-magasságú toronyház tetején, a legfelső szinti panorámakilátó alatt legalább egyszer sokan szeretnének megebédelni vagy megvacsorázni.
Látványlifttel közelíthető meg Budapest legfiatalabb étterme, a Virtu, amely a páratlan panorámával már önmagában jókora versenyelőnyhöz jutott a budapesti mezőnyben. Az éjjel-nappal különleges kilátást nyújtó, üvegfalakkal határolt étterem iránt érthetően óriási az érdeklődés,
a nyitás utáni hetek foglaltsága ígéretes
– tudtuk meg az étterem megnyitása alkalmából szervezett sajtóbemutatón.
Lendvai Levente séf, aki 26 éves kora ellenére már komoly szakmai múlttal és sikerekkel büszkélkedhet, az Arany Kaviár étteremből igazolt át a Virtu Restaurant-ba.
A fiatal séf az otthon ízeit kelti életre, amihez a helyi alapanyagok használata az alap.
Mindent legfeljebb ötven kilométerről hoznak az étterembe,
amelyet helyivé, a törzsvendégek, a visszatérő vendégek éttermévé akar formálni a lelkes ifjú csapat.
„A régió, azaz Ausztria, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország jellemző ételeiben gondolkodunk, ami lehet akár a bécsi szelet, a krumplis tészta, a smarni, a császármorzsa vagy a káposztaleves is” – összegezte Lendvai Levente, aki mindeközben megmutatni készül erdeink nagyvadjait is különböző kultúrák tolmácsolásában.
A kilátás sok mindent meghatároz, és felénk is magas elvárásokat közvetít
– fogalmazott a séf, aki hangsúlyozza, hogy a Virtu nem egy fine dining étterem, és tudatosan nem lesz drága hely. A cél az, hogy
két fő akár 30 ezer forintért meg tudjon vacsorázni Budapest legmagasabb pontján.
A Virtuban kiemelten elegáns szervizt nyújtanak, az ételek pedig megjelenésükben, tálalásukban az emelkedettséget tükrözik a séf szavai szerint.
Az étterem egy nyitott és több szeparálható vendégtérből áll, ahol családi vagy céges összejöveteleket 150 főig fogadnak, és képesek testre szabni, személyessé tenni a tereket, az étel-ital kínálatot hozzá.
Kialakítottak egy az angol privát klubokhoz hasonló, kiemelt szolgáltatásokat biztosító, a törzsvendégek számára fenntartott belső teret is Buda legújabb éttermében.
A Virtu nyitóséfje érzi a helyben rejlő páratlan lehetőséget és azt, hogy az évek folyamán összegyűlt ötleteit ezen a helyen meg tudja valósítani. „Nincs olyan elvárás, hogy megfeleljünk a budapesti gastro trendnek – bátor lenne azt mondani, hogy inkább mi szeretnénk alakítani azt?” – teszi fel a csak rövid távon költői kérdést Lendvai Levente.
Átadták Budapest legmagasabb épületét – íme az első fotókElkészült Budapest legmagasabb épülete, a Mol csoport új székháza a Budapart városnegyedben. Az ingatlan beruházási költsége üzleti titok, csak annyit közöltek róla, hogy saját forrásából finanszírozta a vállalat. |
A Virtu étlapján hűen tükröződik mindaz, amiről a séf mesélt, a felélesztett és továbbvitt hagyományos otthoni ízek, az újévi asztalokról ismerős, hideg báránysült lencsesalátával, a töltött dagadó, a vegán korhelyleves, Bródy pogácsája vagy éppen a vargabéles.
Minden étel mögött komoly kutatómunka van, a Covid alatti bezárások idejét régi receptek gyűjtésével hasznossá tevő séf nem titkolja, hogy egy hosszú út elején vannak, a páratlan lehetőségekre épült vendéglátóhelyet ugyanis az elégedett visszatérő vendégek tudják sikeressé tenni majd.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.