BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Ráhel és Tiborcz István maradt, sokan viszont eltűntek a turizmus toplistájáról – itt a teljes névsor!

Másodszor szerepel a magyar turizmus legfontosabb szereplőinek toplistáján Tiborcz István és felesége, Orbán Ráhel, mindketten a BDPST Group révén, de más kategóriában. A Turizmus 50 fontos szereplője címen tizedik alkalommal megjelent kiadványban az üzlettársak révén valójában 58 személy szerepel, tizennyolcan első, nyolcan minden alkalommal. A gazdasági szereplők mellett a turizmus szempontjából legfontosabb polgármestereket is listázta a szakmai zsűri.

Megjelent a turizmus legfontosabb szereplőinek top 50-es listája, a Turizmus.com kiadója tizedik alkalommal jelentette meg a szakma elmúlt évi teljesítményét értékelő exkluzív kiadványát, amelyet a 31. Turizmus Évadnyitó Gálán mutattak be.

 

A listán (lásd lejjebb) 18 új és 10 minden alkalommal beválogatott szereplő neve látható, Orbán Ráhelé és Tiborcz Istváné a 2022-es kiadványban tűnt fel először.

Hagyományosan az előző évi kiemelkedő teljesítményeket vizsgálták, most először azonban kizárólag 

a jelöltek gazdasági, illetve az általuk tulajdonolt vagy irányított cég teljesítménye volt a perdöntő

 a szavazásnál. 

A  magyar turizmus top 50-es listájának összeállításakor a Turizmus.com szerkesztősége ezúttal is a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány partnerszervezeteinek elnökeiből, valamint a lapot kiadó Turizmus Kft. vezető munkatársaiból álló szakmai zsűrire támaszkodott. 

A listában néhány vállalkozásnál a teljesítmény szempontjából egymástól elválaszthatatlan párosokra is szavazott a zsűri, így a turizmus top 50-e valójában 58 szakembert jelent. 

Sokan vannak, akik az előző években már többször is szerepeltek a rangsorban, 18 név viszont most először került be. 

Nyolcan az elmúlt tíz évben mindig bejutottak a top 50 közé, köztük Gerendai Károly és Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója is.

 

A 164 oldalas kiadvány újdonsága, hogy az ágazat érdekében végzett kimagasló lobbitevékenységet ezúttal külön értékelte a szerkesztőség, első alkalommal önálló fejezetben mutatja be tíz meghatározó szakmai szövetség munkásságát. 

Külön fejezetet kapott a szakma tíz ígéretes, legfeljebb 33 éves fiatalja, akik még pályájuk elején tartanak, de már kiemelkedőt tudtak alkotni, és tíz, turisztikailag kimagasló vidéki település polgármestere.

A 10 legfontosabb polgármester

  • Bóka István, Balatonfüred 
  • Németh Sándor, Bük
  • Papp László, Debrecen
  • Hernádi Ádám, Esztergom
  • Görgényi Ernő, Gyula
  • Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló
  • Papp Gábor, Hévíz
  • Manninger Jenő, Keszthely
  • Posta György, Tokaj
  • Porga Gyula, Veszprém

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.