Szigorítottak a szervezők az úgynevezett „budget friendy” – pénztárcabarát – ételkínálaton, így már nem lehet megúszni a vendéglátósoknak egy szimpla sült krumplival: a szerdán kezdődő Sziget Fesztiválon néztünk meg, mennyibe kerül egy adag meleg étel.
„Számos ételzónánk kínál finom fogásokat a Szigeten, többek között kínai, thai, indonéz, japán, görög, francia, brazil, amerikai, szerb, mexikói, török és természetesen magyar konyhával” – válaszolták megkeresésünkre a Sziget Fesztivál szervezői.
Ahogy körbejártunk, érződik, hogy valóban változatos a kínálat, és ha az ember kicsit alaposabban körbenéz, kapható vállalható – belvárosi – áron például
A gyrostál a legtöbb helyen 5500 forint, ami azért soknak tűnhet, de leginkább a 2590 forintos pizzaszeletet kínáló árusoknál volt a legnagyobb pangás. A gyros kapcsán rá is kérdeztünk, hogy szabályozzák-e az árusításra pályázó vendéglátósokat. A Sziget munkatársai elmondták, hogy volt olyan kereskedelmi egység, mely 8000 forintért akarta a népszerű ételt árulni, azonban ezt nem engedték meg.
Arról, hogy ki jelentkezhet a Szigeten étel vagy egyéb termék árusítására, kifejtették, hogy a vendéglátóhelyeket elsősorban pályázat útján választják ki, ahol szigorú kritériumoknak kell megfelelni, de vannak olyan ismert éttermek, akik meghívást kapnak a fesztiválra.
Elmondták azt is, hogy most különösen figyelnek arra, hogy minden partnerüknél – a VIP-rész kivételével – legyen az étlapon „budget frendly” – pénztárcabarát – opció, azaz maximum 3200 forintért juthassanak a fesztiválozók étel, mint például fokhagymás-tejfölös-sajtos lángos, Fülöp-szigeteki lumpia, chicken nuggets, óriáspalacsinta, belga gofri, falafel box vagy akár Crunchy szendvics.
Kiemelték: minden szerződött partnerüktől elvárják, hogy a műanyag zacskók, nejlontáskák, eldobható tányérok, evőeszközök és egyéb csomagolóanyagok helyett kizárólag papír vagy környezetbarát, illetve lebomló anyagokból készült kellékeket használjanak.
Figyeltek arra is, hogy minden étkezőszekciónál legyen friss vízellátó pont.
A tavalyi árakról ebben a cikkben írtunk:
Sült krumplitól a lazackrémes sushiig – Olcsón is jól lehet lakni, de gasztroélményt is kínál a SzigetMa indul hivatalosan a Sziget Fesztivál, ami – leginkább az infláció miatt – drágább lett, mint tavaly, de éppen ezért kötelező minden ételt árusító helynek egy úgynevezett „budget foodot” is az étlapon tartania. |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.