BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét gödörben az építőipar

Az előző havi enyhe növekedés után megint csökkenést mutatott ki a KSH az építőiparban.

Az építőipari termelés volumene 2008 májusában kiigazítatlan adatok alapján 7,8%-kal, munkanaptényezővel kiigazítva 6,7%-kal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban. Szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva a termelés 1%-kal volt kisebb az előző havinál. Az év első öt hónapjában a termelés 12,1%-kal maradt el a 2007. azonos időszakitól.

A termelés májusi visszaesése mindkét építményfőcsoportnál megfigyelhető volt. Az épületek építésének volumene 8,5%-kal, az egyéb építmények építéséé 6,9%-kal csökkent 2007 májusához mérten. Az építőipari termelés első öt havi 12,1%-os mérséklődésén belül az épületek építése 11,3%-kal, az egyéb építményeké 13,1%-kal lett alacsonyabb. Szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva az épületek építése májusban 2,9%-kal meghaladta az előző havit, ezzel szemben az egyéb építményeké 5,4%-kal elmaradt az áprilisitól. Az építőipari vállalkozások május végi szerződésállományának volumene 36%-kal kisebb volt az egy évvel korábbinál.

A teljes KSH tájékoztató innen érhető el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.