BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minimálbér-emelés? Most nem időszerű - vélik a szakértők

Óvatosságra intenek a Népszabadság megkérdezte gazdasági szakemberek a minimálbér-emeléssel kapcsolatban, ami a segély esetleges csökkentésének alternatívájaként merült fel kormányzati körökben.

Hegedűs Miklós, a Gazdasági Kutató Intézet ügyvezető igazgatója azt mondta a lapnak: most nem lát lehetőséget a minimálbér megemelésére. Már csak azért sem - magyarázta -, mert inflációs veszély van, az emelés pedig a bérszínvonalat feljebb tolná - tudósít a hirado.hu a lap cikke alapján.

Hasonló álláspontot képvisel Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is. Szerinte kisebb mértékű minimálbér-emelésre van ugyan lehetőség, de akkorára, amely szignifikáns különbséget jelentene a segély összegéhez képest, nincs. Sőt - hangsúlyozta - súlyos károkat okozna egy ilyen mértékű emelés, növelné például a munkanélküliek számát.  Egyetért azzal, hogy a minimálbér és a segély összegét el kell távolítani egymástól, akár harmincszázalékos mértékig is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.