BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így trükköztek a milliárdos áfacsaláson kapott autókereskedők

Egymilliárd forint áfát csalt el trükkös manőverekkel öt gazdasági társaság, a pénzügyőrség lecsapott az elkövetőkre – értesítette a VGO-t Sipos Jenő, a testület szóvivője.

A napokban 18 helyszínen összehangolt házkutatást tartottak a vámnyomozók különösen nagy értékre elkövetett adócsalás gyanúja miatt Fejér és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei székhelyű autókereskedő társaságok székhelyein, illetve tisztségviselőik lakóhelyein.

A nyomozás eddigi adatai szerint az öt érintett vállalkozás 2006-2008 között 1273 gépkocsit vásárolt meg nettó beszerzési áron az Európai Unió különböző tagországaiból, majd azokat belföldön továbbértékesítette, a bevételeik után azonban nem fizették meg az összesen 991 209 286 forint általános forgalmi adót.

Az akció során a vám- és pénzügyőrség mintegy 80 millió forint értékben foglalt le gépjárműveket, illetve egyéb okmányokat. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított öt személy közül hármat őrizetbe vettek, s előzetes letartóztatásukat kezdeményezték az illetékes ügyészségnél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.