BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magasabb áfa a túl zsíros, sós vagy cukros élelmiszerekre? A franciák már vizsgálják a kérdést

Megemelné a magas zsír-, cukor- és sótartalmú élelmiszerek áfáját két francia kormányhivatal.

Az adóügyi és a szociális ügyi felügyelet a közelmúltban nyújtotta be javaslatát Eric Woerth költségvetési miniszternek. Jelenleg minden élelmiszer az 5,5 százalékos kedvezményes áfakulcs alá tartozik Franciaországban, ám az előterjesztés szerint az egészségtelen termékeket ezentúl a 19,6 százalékos normál kulcs alá kellene sorolni – tudósít az AFP. Woerth hivatala egyelőre vizsgálja a javaslatot.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.