BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alig tudunk többet vásárolni

Magyarország kezdi elveszíteni korábbi kedvező pozícióját a régión belül a vásárlóerőt tekintve, már inkább az alsó középmezőnyhöz tartozik.

Az országon belüli különbségek is hatalmasak, a legfejlettebb és a legelmaradottabb település között négyszeres az eltérés. Mindez a GfK Piackutató Intézet regionális vásárlóerőt feltüntető térképéből derül ki. A rendszerváltó országok nagyjából egy tömbben vannak, de akadnak különbségek. Szlovákia megelőz minket, míg Lengyelország közvetlenül hazánk mögött van, Csehország Szlovéniával együtt kiemelkedik a régióból. Magyarországon a toplistás helyezettek továbbra is hasonló mikrokörnyezetből kerülnek ki. Megyei bontásban nézve az elmúlt két évben sem volt átrendeződés. Települések szerint Csenyéte a legszegényebb, az országos 100-as érték 37 százalékával, míg Budaörs a leggazdagabb 137,3 százalékkal.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.