BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fekete szüret Etyeken - 94 ukrajnait rajtakaptak

Egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó vállalkozás 110 szüreti munkást foglalkoztatott kitöltetlen alkalmi munkavállalói könyvvel Etyek térségében - közölte az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF).

A főfelügyelőség sajtóközleményében kifejtette: 94 ukrán és 16 magyar szőlőszüreten dolgozó mezőgazdasági munkásról bizonyosodott be, hogy feketén foglalkoztatta őket a munkáltatójuk. A szüreti munkákban érdekelt munkáltatók és munkaerő-közvetítők ellenőrzését végző OMMF tájékoztatása szerint az üggyel kapcsolatos részletes vizsgálatok még tartanak.

Az augusztus utolsó napjaiban elindított és jelenleg is tartó ellenőrzések alkalmával - a mostani eset mellett - idáig hét olyan ukrán munkavállalót találtak a felügyelők, akiknek egyáltalán nem volt az alkalmi munkavállalást lehetővé tevő kiskönyve - olvasható a közleményben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.