BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban a nyugdíjkasszák

Csaknem 185 milliárd forintot veszítettek befektetéseiken a hazai nyugdíjpénztárak az első fél évben, ez az adott időszak új befizetéseinek több mint a fele – derül ki a legfrissebb statisztikai adatokból.

Különösen azok a pénztártagok járhattak rosszul, akik úgynevezett növekedési portfóliókban fialtatják a pénzüket, a nagyobb részvénykitettség miatt ugyanis ezek lehettek a legveszteségesebbek. A siralmasnak tűnő múltbéli hozamok ellenére a piaci szereplők azt tanácsolják, hogy – a részvénypiacok nyilvánvaló alulértékeltsége miatt – aki nem tervezi a gyors nyugdíjba vonulást, mindenképpen a legkockázatosabb porfólióban tartsa a megtakarítását. Az új választási rendszer szerencsésen időzített bevezetése miatt – vélik a szakemberek – még az is lehetséges, hogy éppen a tőkepiaci válság alapozhatja majd meg sok leendő magyar nyugdíjas jólétét.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Olvassa el Hamecz István, az OTP Alapkezelő vezérigazgatójának blogbejegyzését a nyugdíjpénztárak választható portfóliós rendszeréről

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.