BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új repülőtéri terminál épül - A kormány nem akar megválni a startégiai vállalatoktól Szlovákiában

Még a héten kiírják a pályázatot a pozsonyi repülőtér új termináljának megépítésére, jelentette a Hospodarské Noviny szlovák gazdasági lap kedden.

Az új terminál létesítésével a repülőtér áteresztő képessége a jelenlegi évi 2 millió utasról 5 millióra növekszik. A beruházás költsége 5 milliárd korona (165 millió euró), az új terminált a tervek szerint 2012-ben adják át a forgalomnak. A beruházáshoz az állam hitelt nyújt - írja a bumm.sk az MTI alapján.

A szlovák kormány 2006. augusztusban úgy döntött, nem értékesíti a pozsonyi repülőteret, mert nem akarnak megválni a stratégiai fontosságú vállalatoktól. A Robert Fico vezette új szlovák kormány akkor arra hivatkozott az eladás visszavonásakor, hogy a TwoOne konzorcium (amelynek a bécsi repülőteret üzemeltető Flughafen Wien a vezetője) nem szerezte meg a trösztellenes hatóság engedélyét a kijelölt határidő előtt.

Fico akkor felkérte a vagyonügynökséget és a közlekedési minisztert, tekintse semmisnek az eladásról szóló szerződést, és tegye meg a lépéseket annak visszavonására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.