BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A termosztátok lejjebb csavarását javasolta a válság leküzdésére Obama

Egyik amerikai elnökjelölt sem volt hajlandó érdemi válaszokat adni az Egyesült Államokból indult pénzügyi válság várható következményeivel és kezelésével kapcsolatban a kedd éjszaka tartott, második televíziós vitában.

John McCain és Barack Obama egyaránt kitért azon kérdés elől, hogy milyen áldozatokat kell majd hozniuk az amerikaiaknak a gazdaság rendbetételére: a republikánus jelölt mindössze a törvényhozók helyi népszerűségét növelni hivatott kiadások visszafogásának szükségességét ismételte meg, demokrata ellenfele pedig a termosztátok lejjebb csavarását javasolta.

A válságért mindkét politikus a Wall Street mohóságát és trükkjeit hibáztatta, miközben a vitát vezető moderátor felvetésére sem tulajdonítottak semmi felelősséget a lehetőségeiken túllépve eladósodott háztartásoknak. A rossz hírek közlésétől mindketten olyannyira ódzkodtak, hogy még arra az egyszerű kérdésre sem válaszoltak, várható-e a gazdasági helyzet további romlása a dolgok jobbra fordulása előtt.

"Én bízom az amerikai gazdaságban" - jelentette ki Obama, megismételve szokásos üzenetét a szabályozás javítására és a lobbisták washingtoni befolyásának csökkentésére. "Attól függ, mit teszünk" - mondta McCain, ugyancsak ismerős véleményét hangoztatva arról, hogy az amerikai munkások a leginnovatívabbak és a legtermelékenyebbek a világon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.