BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy teherrel kevesebb – 2012-ig megszüntetik az iparűzési adót Franciaországban

Az ipari körök egyre hangosabb tiltakozása nyomán a francia kormány elhatározta, hogy még az államfői mandátum 2012-es lejárta előtt megszünteti vagy kifuttatja az iparűzési adót.

Teszi mindezt annak ellenére, hogy az iparűzési adó befizetése a települési önkormányzatok finanszírozásának fontos elemévé vált. A bevételek kiesését abból a pénzből kellene fedezni, amelyet a francia közigazgatási rendszer tervezett egyszerűsítése révén lehetne megtakarítani.

A településektől felfelé, egészen a kormányig Franciaországban öt igazgatási szint van, amelyet az állandó pénzhiányért és a viszszatérően jelentkező kaotikus állapotokért egyaránt felelősnek tartanak. A következő két-három évben az adott szerkezetből legalább egy lépcsőt ki akarnak iktatni, s ezzel párhuzamosan futtatnák ki a vállalatok gazdálkodását jelenleg erősen bénító – ott "taxe professionelle" néven ismert – iparűzési adót.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.