A Szövetségi Fogyasztóvédelmi Hatóság (BVL) a fejessalátában, az almában, a champignon gombában és a káposztában talált a megendettnél nagyobb mértékben a növényvédelemhez használt vegyszert. A fejessaláta, a káposzt és a paradicsom esetében a koncentráció már az egészségre káros értéket is átlépte – tette közzé hétfőn a BVL. A vizsgált fejessaláták 80 százalékát szennyezettnek találta a fogyasztóvédelem.
A BVL hústermékeket is vizsgált: a halkonzervek negyede (98 százalékban a Baltikumból származó halakból) rákot okozó olajszármazékot tartalmazott
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.