BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"A hozzá nem értő kormányoktól" megmentheti Magyarországot az euró gyors bevezetése a Fidesz szerint

A legnagyobb magyar ellenzéki párt nyitott lehet kompromisszumra a kormánnyal az euró bevezetésének időrendjét és a költségvetési kiadási korlátokat illetően, hogy segítse az országot a pénzügyi válság kezelésében, írta a Reuters hírügynökség szerdán, összefoglalva a Navracsics Tiborral, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjével készített interjút.

A szocialista párti kisebbségi kormány javasolta kiadáscsökkentés azonban "hibás út", és növekedéspárti politikára van szükség a gazdaság felélénkítése végett, mondta Navracsics a Reuters szerint. - (Az euróövezeti menetrend) kompromisszum lehet. Reálisan (a belépés ideje) 2012-2013 lehet. Az ERM-II.-be valamikor 2010-ben lehetséges belépni - idézte a Fidesz második számú vezetőjének tartott politikust a hírügynökség.

Navracsics Tibor elmondta, hogy a Fidesz esetleg támogatna egy javaslatot a költségvetési kiadások korlátozására a következő években, de csak ha a szocialisták elfogadnak egy javaslatot Költségvetési Tanács felállítására, amely ellenőrizné a költségvetés teljesítményét, írta a Reuters. A Fidesz és a szocialisták elkeseredett vetélytársak az utóbbi évtizedben, és ritkán értenek egyet bármiben is, jegyezte meg a hírügynökség.

- A kiadáscsökkentés rossz irányba mutat, csökkenti a keresletet a gazdaságban. A gazdasági növekedés újraindítása most a legfontosabb - idézte a Fidesz-vezetőt a Reuters.

Az euró gyors bevezetése megmentheti Magyarországot "a hozzá nem értő kormányoktól", tette hozzá Navracsics a Reuters szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.