BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Extra munkanélküli segélyeket osztanak! Figyelnek a volt dolgozókra az amerikaiak

A Szenátus szinte az utolsó pillanatban, az év utolsó szavazása keretében három hónappal meghosszabbította a munkanélküli segély-jogosultságot, így védve az egyre nehezebb helyzetbe kerülő volt dolgozókat.

A Bush-kormányzat korábban kételyeit fejezte ki a munkanélküliek ellátásának újraszabályozásával kapcsolatban. Az elmúlt napokban azonban új adatok láttak napvilágot, miszerint az amerikai munkanélküliségi arány 16 éves rekordot döntött meg – jelenti az AP.

A Szenátus ezért már a mai napon szavaz egy törvénymódosításról, melynek értelmében három hónappal meghosszabbítják a munkanélküli segélyre való jogosultságot azok esetében, akik a változtatás nélkül többet nem részesülnének a segélyben.

A döntés két millió amerikai munkanélkülinek nyújt segítséget a válság átvészelésében – jelentette be Nancy Pelosi, a Szenátus elnöke. A jogszabályt valószínűleg már pénteken aláírja Bush elnök is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.