BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gazdasági csúcsot javasol Gyurcsány

A nemzetközi pénzügyi válság legsúlyosabb, közvetlen veszélyét – úgy tűnik – elhárítottuk – fejezte ki köszönetét napirend előtti felszólalásában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-szocialista pártelnök.

Úgy véli, a krízis nem Magyarországon keletkezett, de kockázatai hatottak hazánkra az alacsony lakossági megtakarítások, az állami túlköltekezés, egyes strukturális reformok elmaradása, valamint a nagyfokú lakossági deviza-eladósodottság miatt. A kormányfő főként ez utóbbi okot említette a legsúlyosabb problémának.

A forint ugyanakkor egyre erősödik, az állampapírpiac is rendben van. Az IMF-hitel egy védőpajzs, nem arra van, hogy elköltsük, ez csupán egy vésztartalék – tette hozzá. Nemcsak a válságot kell elhárítani, hanem tovább kell lépni – közölte a miniszterelnök.

Gyurcsány azt javasolja, hogy a gazdasági válság hatásainak csökkentésére szolgáló programok megbeszélésére tartsanak egy Gazdasági Csúcsot, vagyis konzultációt a Nemzeti Csúcs mintájára, ahol a gazdasági válság hatásainak csökkentésére irányuló programokról egyeztetnének.

A csúcsra alapjavaslatként az ezermilliárd forintos válságkezelő csomag, növekedési alap megvitatását említette.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.