BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Totális ellenőrzés! Komisszárokat rendel ki a bankokhoz az orosz kormányzat

Dmitrij Medvegyev orosz elnök felszólította a moszkvai jegybankot, hogy rendeljen ki „komisszárokat” azokhoz a kereskedelmi bankokhoz, amelyek igénybe veszik a likviditás bővítését célzó állami segítséget.

Az orosz központi bank által kiküldendő felügyelők feladata az lesz, hogy kísérjék figyelemmel a hitelintézetek által az állami bankmentő alapból refinanszírozott hitelek profitmarzsainak alakulását. Az ellenőrzés a bankok egymás között nyújtott kölcsöneire és a vállalati szférának nyújtott hitelekre egyaránt érvényes lesz – jelentette be ma személyesen Medvegyev a Bloomberg szerint.

A Kreml vezetője egyúttal megismételte a kormányzat korábbi felhívását, hogy a bankok a mentőakcióból kapott pénzeket ne váltsák át idegen devizára. Oroszországból az elmúlt hónap során 50 milliárd dollárnyi tőke áramlott ki, amit alapvetően a rubel jelentős leértékelődésétől való félelem táplált.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.