BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Az óra legfőbb parancsa, hogy sohasem szűnhet a harc" - Hatalmas kihívások Ausztriában

A növekvő munkanélküliség elleni harc a jelenlegi tartós pénzügyi válság fontos kihívása - jelentette ki Werner Faymann szövetségi kancellár (Osztrák Szocialista Párt) az ORF tévének nyilatkozva.

"Az óra legfőbb parancsa, hogy sohasem szűnhet a harc a munkanélküliség ellen" - szögezte le. Ám itt nem csupán emberi szenvedésről van szó, ha ugyanis valaki munkanélküli, nem fizet tb-hozzájárulást. "Akkor aztán a helyzet tovább éleződik." – olvasható az ORF honlapján.

Faymann ugyanakkor arra is rámutatott, a költségvetési deficit hiányára vonatkozó 3 százalékos előírás - ami a maastrichti kritériumokban szerepel - nem szentírás. A vagyonadó megadóztatását illetően pedig úgy vélte, őmaga szívesebben rótt volna ki magasabb adót a vagyonra, és kevesebbet az (élő) munkára, ám a jelenlegi helyzettel együtt tud élni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.