BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megoldás válságra? Büntetőadót vetne ki a pornóra Berlusconi

Olaszországban 25 százalékos büntetőadót vezetnek be a pornográf tartalmakra, hogy ezzel is segítsék az ország gazdaságát. Hogy mi tartozik ebbe a kategóriába és mi nem, azt kizárólag az állam dönti el.

A javaslat már 2005 óta az asztalon van, de eddig nem alkalmazták, annak ellenére, hogy például Franciaország már korábban bevezette a "pornó adót." Tekintve, hogy az olaszok eddig is 20 százalékos forgalmi adót fizettek, az újabb teher jelentős - írja a Die Presse.

Korábban az olasz kormány tagadta, hogy az adót morális alapon vezetnék be, de aztán a pénzügyminiszter "etikus adónak" nevezte és ezzel beismerte a döntés gazdaságtól független vonatkozásait. Az ellenzék egyelőre hallgat a javaslattal kapcsolatban, a pornóipar résztvevői viszont erőteljesen tiltakoznak, mivel szerintük euró milliárdos piacukat veszélyezteti az adó.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.