BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Nincs tapasztalatunk az ilyen sokkokkal kapcsolatban"

Angela Merkel kijelentette: tisztában van vele, hogy a német gazdaság felélénkítésére eddig meghozott lépések önmagukban nem elegendőek, ezért a kormány újabb gazdaságsegítő döntésekre készül.

Miután a német gazdaság a második világháború óta a legnagyobb válságot éli, a német kormánynak újabb lépéseket kell tennie a gazdaság felélénkítése érdekében – idézi Angela Merkelt az International Herald Tribune.

A német kancellár Mannheimben tartott beszédébe leszögezte: "tudják, hogy januárban ismét cselekedniük kell", az eddigi döntések nem elengedőek. A kijelentést alátámasztja a Frankfurter Allgeimeine Zeitung is, amely a gazdasági minisztériumból származó információra hivatkozva három százalékos csökkenést prognosztizál jövőre. A német gazdaság utoljára a második világháború után produkált ilyen eredményt.

A kancellár szerint nehezíti a helyzetet az előrejelzések állandó változása, mint fogalmazott: "nincs sok tapasztalatuk az ilyen sokkokkal kapcsolatban." Angela Merkel az infrastruktúrafejlesztések fontosságát hangsúlyozta – a kancellár csütörtökön találkozik a szövetségi államok kormányfőivel a fejlesztések megbeszélése céljából.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.