BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szegény britek!

Jócskán csökkenti a brit lakosság fogyasztását a font történeti mélyrepülése és a szigetországot különösen erősen érintő gazdasági válság.

A brit fizetőeszközért 1,02 eurót kértek a bankközi devizapiacon, erre még nem volt példa. Az Oxford Economics számításai szerint jövőre már minden nagyobb fejlett ország megelőzi Nagy-Britanniát az egy főre jutó GDP dollárban számított értéke alapján.

Tavaly még az amerikaiak, a franciák, a németek, az olaszok és a japánok is szegényebbek voltak őfelsége alattvalóinál, ám az idén már csak az olaszokkal és a japánokkal szemben maradt meg az előny. Jövőre várhatóan ez is elolvad: a brit átlagjövedelem 24 százalékkal lesz alacsonyabb 2009-ben, mint az amerikai, míg a többi négy országgal szemben 7–15 százalék közötti lesz a lemaradás – prognosztizálja a gazdaságkutató cég.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.