BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vásárlói sérelmek: azonnal panaszt tesznek, de nem a fogyasztóvédelemnél

A lakosság negyedét érte sérelem valamely termék vagy szolgáltatás vásárlása során az elmúlt három évben, a többség azonnal tett is panaszt, azonban nem fogyasztóvédelmi szervnél - derül ki a Tárki Zrt. által végzett Omnibusz kutatás eredményeiből.

Az év elején a Tárki által a felnőtt lakosság körében végzett Omnibusz kutatás adatai azt mutatják, hogy a sérelmet elszenvedettek több mint kétharmada, 78 százaléka élt panasszal, legtöbbjük a vásárlás helyszínén. Ezzel szemben a fogyasztóvédelemmel foglalkozó szervezetekhez - beleértve a fogyasztóvédelemmel foglalkozó civil szervezeteket is - a vártnál sokkal kevesebben fordultak, a megkérdezett sértettek mindössze fél százaléka.

A termék vagy szolgáltatás vásárlása során elszenvedett sérelmek fogyasztási területenkénti megoszlása elég változatos képet mutat: az esetek háromnegyedében valamilyen árucikk vásárlása során érte a sérelem a fogyasztót, és negyedében történt egy szolgáltatás vásárlása során visszaélés.

A felmérés szerint a legtöbb esetben élelmiszer, ruházati termék és műszaki cikk vásárlása során történt visszaélés, míg a szolgáltatások terén a távközlési, a közüzemi, valamint a banki, biztosítási és egyéb pénzügyi szolgáltatások igénybe vétele során érte leggyakrabban sérelem a fogyasztókat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.