BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy év alatt 81 százalékkal nőtt a bedőlt lakáshitelek aránya az USA-ban

2008-ban összesen 2,3 millió amerikai lakáshitele dőlt be, 860 ezer ingatlant pedig vissza is vettek a hitelezők a bajba jutott tulajdonosoktól. A bedőlések aránya az előző évhez képest 81 százalékos emelkedést mutat.

A tavalyi év mérlege: 2,3 millió bedőlt lakáshitel és 860 ezer olyan ingatlan, amely nemfizetés miatt visszakerült a hitelezőhöz – ez 81 százalékos növekedés 2007-hez képest – tudósít az AP.

Az elbocsájtások és a gazdaság lassulása miatt a jelenség további erősödik: a Moody’s elemzése szerint ebben az évben további 18 százalékkal növekszik majd a bedőlt hitelek száma és 2011-ig folyamatosan emelkedik majd. Az amerikai jelzáloghitel-intézetek szövetsége szerint a rossz tendencia három év múlva sem szűnik meg teljesen, ez pedig megakadályozza a lakásárak normalizálódását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.