BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Golf, állatorvos, autószerelés, vidámpark - Ezeket adóztatná Schwarzenegger

Kalifornia kormányzójának 42 milliárdos költségvetési deficittel kell megbirkóznia, ezért most egy sor javaslatot terjesztett elő új adónemekre vonatkozóan.

Arnold Schwarzenegger számtalan ötlettel állt elő eddig Kalifornia bevételeinek növelésére. A kormányzó megadóztatná a golfpálya-tulajdonosokat, az állatorvosi szolgáltatások igénybevevőit, a sport eseményeken való részvételt, az autó- és bútorjavítást és a vidámparkokat – írja az AP.

Az amerikai államokban nem újdonság a legkülönbözőbb szolgáltatások megadóztatása. Egyes államokban például adót kell fizetni a kútásás, a cipőjavítás vagy az úszómedencék tisztítása után. Sőt, van ahol a masszázs és a bundák birtoklása után is adózni kell.

Ez azonban nem nyugtatja meg Kalifornia lakosságát, különösen, hogy a kormányzó a fenti tervek mellett az áruforgalmazás után fizetendő adót is 1,5 százalékkal megemelné. Ennek mértéke az állam területén változik, a növekménnyel együtt egyes helyeken elérné a 10 százalékot.

A következő másfél évben Kalifornia deficitje 41,6 milliárd dollárra emelkedik. A helyzet mérséklésére Schwarzenegger 14,3 milliárdnyi plusz adót szedne be és 17,7 milliárddal csökkentené az állami kiadásokat. A költségvetési hiányt egy 10 milliárd dolláros plusz kölcsön is csökkentené.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.