BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: érdemi adó- és járulékcsökkentésre van szükség

Érdemi adó- és járulékcsökkentésre van szükség - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn azt követően, hogy közgazdászokkal egyeztetett.

A kormány jelentős átrendezést, adó-, járulék- és foglalkoztatási reformot fog javasolni - tette hozzá. A kormányfő kiemelte: érdemi változásra és a mértékek jelentős korrekciójára van szükség. A miniszterelnök szavai szerint a jelenlévők között abban nem volt vita, hogy elsősorban a munkára rakodó terheket kell csökkenteni.

Gyurcsány Ferenc elmondta: a közgazdászok mindegyike azt javasolta, hogy hosszabb időszakra, 3-4 évre kell gazdasági- és társadalompolitikai programot alkotni, s hogy a kormány a választásoktól függetlenül mutassa be az ország számára a lehetőségeket.

Az SZDSZ érthetetlennek tartja a miniszterelnök hozzáállását az adócsökkentéshez. Tudni akarják, hogy mi változott a magyar gazdaságban, hogy szűk egy hónap leforgása alatt a lehetetlenből szükségszerűség lett, hiszen korábban Gyurcsány azt mondta: 2009-2010-ben nincs lehetőség adószerkezeti átalakításra. (Klubrádió)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.