BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Konferenciákat sodor el a válság

Visszamondja tavaszi nagy szakmai konferenciáit a Gartner.

Az egyik legnagyobb amerikai piacelemző és tanácsadó cég az általános gazdasági válsághelyzetre hivatkozva döntött úgy, hogy zászlóshajós rendezvényei közül az idén nem tartja meg szokásos Spring Symposium/ITxpo néven ismert Las Vegas-i és barcelonai konferenciáit - értesült az amerikai Computerworld.

Mindkettőt májusra tervezték a legújabb technológiai trendek bemutatására, az informatikai szakma sztárelőadóinak a részvételével.
A döntést megelőzte egy felmérés, ami azt mutatta a cég számára, hogy a válság hatására várhatóan radikálisan csökken majd az üzletemberek utazási kedve és kerete, ami főként az ilyen jellegű események látogatottságát érinti kedvezőtlenül - indokolta a lépést közleményében a Gartner.

Az elemző cég az idén őszi eseménysorozatára koncentrál majd, amelyet Orlandoban, Cannes-ban, Fokvárosban, Tokióban és Sydney-ben rendez.Utóbbiak a válságot megelőző időkben is a látogatottabb konferenciák sorába tartoztak, tavaly például a tavaszi Las Vegas-i szimpóziumra kétezren, az őszi orlandoi eseményre 6 ezren regisztráltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.