BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

36,5 milliárd munkahelymegtartásra

Újabb 36,5 milliárd forint európai uniós támogatás segítheti a vállalkozások munkahelymegtartó beruházásait.

Öt gazdaságfejlesztési pályázat elindulását jelentette be Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára pénteken. Ezek a kiírások összesen 36,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kínálnak a – munkahelyeiket a gazdasági válság közepette is megtartani igyekvő - hazai vállalkozások számára.

Az öt pályázat közül egy Közép-Magyarországon, négy pedig a többi hat régióban (Dél-Alföldön, Dél-Dunántúlon, Észak-Alföldön, Észak-Magyarországon, Közép-Dunántúlon, Nyugat-Dunántúlon) pályázható.

Valamennyi támogatási konstrukció célja a vállalkozások komplex technológiafejlesztése, amelynek keretében a modern eszközök és berendezések mellett informatikai, oktatási, know-how és licenc vásárlási, piacra jutási, infrastrukturális és ingatlanfejlesztési, tanácsadási, valamint minőség- és egyéb irányítási rendszerek bevezetési költségei is elszámolhatóak.

A gazdasági válságra való tekintettel a korábbi két évben szabott feltételek jelentős részben enyhítésre kerültek. Ennek köszönhetően a támogatásban részesülő vállalkozásoknak nem kell árbevétel növekedési vállalást tenniük, elegendő, ha szinten tartják a forgalmukat, sőt még ezt is kiválthatják azzal, ha vállalják, hogy megtartják dolgozói létszámukat - hangsúlyozta az államtitkár.

Emellett fontos változás, hogy nőttek az igénybe vehető támogatások arányai a teljes beruházási értékhez képest, és a nyertes pályázók szerződéskötés után automatikusan hozzájuthatnak a megítélt támogatás 40 százalékához, előleg formájában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.