BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"A kormány állít, kiszivárogtat, majd cáfol - Nagyon zavaros"

Megengedhetetlennek tartom a kormány kommunikációját: mond valamit délelőtt, délután már kicsit mást, aztán szivárogtat, kinek ezt, kinek azt, majd cáfol – ez így nagyon zavaros – állítja Petschnig Mária Zita közgazdász a 168 Órának adott interjújában.

Szerinte az MSZP kiadáscsökkentő javaslata világosabb, hiszen arról, hogy hogyan képzeli el a Fidesz a programjának megvalósítását, semmi érdemlegeset nem tudunk.

A közgazdász a lapnak elmondta: egyetért a fogyasztás és a vagyon terhelésével. Ám rontja a program hitelességét, hogy a bejelentés alapján nem lehet kiszámolni, miből tevődik össze az ezermilliárdos adókönnyítés és annak ellentételezése. Petsching Mária Zita emlékeztetett arra, hogy körülbelül 250-300 milliárd forintos lyuk van az államháztartásban, miközben a lecsökkent tartalékokat is pótolni kellene, a vállalt deficitcél tartása mellett. „A parlament rendkívüli ülésnapján ennek rendezése nem került szóba” – hangsúlyozta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.