BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"A protekcionizmus nem megoldás, hanem méreg" - Kína aggódik

A kínai kereskedelmi minisztérium illetékese aggodalmát fejezte ki a válság miatt egyre nagyobb teret nyerő protekcionizmus miatt és közölte, hogy a Világkereskedelmi Szervezethez (WTO) fordul ez ügyben.

A protekcionizmus leglátványosabb megnyilvánulása a "Vásárolj amerikai terméket" mozgalom volt – a kezdeményezést a számos helyről érkező kritika hatására már visszavonta az Egyesült Államok. India azonban betiltotta a kínai játékok behozatalát, Kína pedig közölte: a WTO-hoz fordul a veszélyes jelenség megakadályozására – tudósít az AFP.

Yao Jian, a kereskedelmi minisztérium szóvivője úgy nyilatkozott: a válsághelyzetben az országoknak nem szabadna negatív hatást elérő rendeleteket hozniuk és főképp nem érdemes negatív üzeneteket küldeniük.

A China Daily-ben szinten a mai napon egy kereskedelmi szakértő nyilatkozott arról, hogy a protekcionizmus felemelkedőben van és ez a trend egy darabig eltart majd. Mei Xinyu szerint Kína a jelenség áldozatává válhat. A szakértő a hivatalos kínai lapnak nyilatkozva kijelentette: a történelem és a közgazdaság bebizonyította, hogy világválság idején a protekcionizmus nem megoldás, hanem méreg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.