BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerika nyit Kuba felé

Az Egyesült Államok képviselőháza jóváhagyott egy olyan törvényjavaslatot, amely enyhítené a kubai amerikaiak Kubába utazására érvényben lévő korlátozásokat.

A törvényjavaslat még a szenátus jóváhagyására vár - tudósít a BBC.  Ha a tervezet törvényerőre emelkedik, lehetővé teszi majd a kubai amerikaiak számára, hogy évente egyszer hazautazhassanak a jelenlegi három év helyett.

A kubai amerikaiak naponta 170 dollárt költhetnének a szigeten, több mint háromszor annyit, mint az eddig engedélyezett napi 50 dollár. A javaslatban a kereskedelmet megkönnyítő módosítás is található. Eszerint – a korábbi gyakorlattal ellentétben – a kubai hatóságoknak elég csak az amerikai áruk átvételekor megfizetni azok ellenértékét. Elemzők szerint ez a lépés segítené növelni a Kubába szállított mennyiségét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.