BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kicsi a Gyurcsány csomag - Videó, ahogyan az elemzők látják

A hétfőn kihirdetett adócsomag nem tartalmaz elegendő struktúraátalakítást, ugyanis még mindig túl nagy teher marad az adózók vállán. Az intézkedés mérete kevésnek tűnik, nagyobb és bátrabb is elképzelhető lett volna – mondták elemzők lapunknak.

Pozitív képet kell kialakítani a magyar gazdaságról, valamint be kell bizonyítani, hogy a hiánycél hosszútávon tartható.  Németh Dávid, az ING Bank vezető elemzője szerint érezhető, hogy a lépéssel a kormány az IMF minimális elvárásainak akar megfelelni, de azon nem mutat túl, nagyobb csomag is elképzelhető lett volna. 

A lépések helyesek, de nem tartalmaznak lényeges adóteher csökkentést, kevés a rövidtávú intézkedés. Rövid időn belül a költségvetési kiadásokhoz még jobban hozzá kell nyúlni, hogy a hiánycél valóban teljesíthető legyen – véli Kondora Szilárd, az OTP Bank makrogazdasági elemzője. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.