BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A "nácikkal" hasonlította össze a német pénzügyminisztert egy svájci képviselő - Vita a banktitokról

Az EU brüsszeli csúcsértekezletét is megterhelte az utóbbi napokban az egyfelől Németország, másfelől Svájc, Ausztria és Luxemburg között támadt vita az "adóparadicsomokról" és a banktitokról.

Az ORF osztrák tévé jelentése szerint Werner Faymann osztrák szociáldemokrata kancellár hevesen védekezett azon szemrehányásokkal szemben, miszerint Ausztria a banktitok révén az illegalitást támogatja. Ausztria sosem csinált ilyet, még a külföldi pénzáramlásoknál sem - hangoztatta a brüsszeli csúcs során. A szövetségi kancellár szerint Ausztria nem fog szerepelni az adóparadicsomokról készítendő, a G-20-ak által tervezett "fekete listán."

Az ORF emlékeztetett arra, hogy mindenekelőtt Peer Steinbrück német pénzügyminiszter támadott hevesen az utóbbi napokban a banktitok és az adóparadicsom kapcsán egyes országokat, mindenekelőtt Svájcot. "Svájcban Steinbrück megnyilatkozásait felháborodottan fogadták. A német nagykövetet a berni külügyminisztériumba hívatták. Egy svájci törvényhozó pedig Steinbrücköt közvetve a nácikkal hasonlította össze" -tudósít az osztrák tévé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.