BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyeztetnek a nyugdíjról: hogyan lehetne spórolni?

Évente akár 150 milliárd forintot is meg lehetne takarítani azzal, ha újragondolnánk a magánnyugdíj-pénztári rendszert, s lehetővé tennénk a szabad átjárást a rendszerek között – szögezte le lapunknak Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke.

Szerinte meg kell oldani, hogy aki akar, visszaléphessen a felosztó-kirovó rendszerbe.

Az érdekképviselet ma tartja szövetségi tanácsának ülését, ahol megvitatják a válságkezelésre vonatkozó kormányzati elképzeléseket, valamint a miniszterelnöknek az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén elhangzott kérésének megfelelően kiadáscsökkentő javaslatokat dolgoznak ki.

A javaslatcsomagjuk egyik sarokköve lesz a magánnyugdíjpénztárak kérdése. De tartalmazni fogja a négyszázalékos különadó eltörlésének a szükségtelenségét is. Gyurcsány Ferenc február 20-án kérte fel az OÉT munkáltatói és munkavállalói oldalát, hogy e hét péntekre álljanak elő kiadáscsökkentési javaslatokkal.

Pataky Péter elmondta: a szakszervezetek hétfőn megkapták a munkáltatók kiadáscsökkentési elképzeléseit, ezek a Reformszövetség adócsomagját tartalmazták.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.