BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: javaslatokat teszünk, megvitatjuk, megküzdünk

Sokan úgy vélik, hogy Gyurcsány brüsszeli javaslatait nem támogatják. Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök az MTV reggeli műsorában megjegyezte: egy küzdelemnek az elején vagyunk, ráadásul nem nagyon szoktunk hozzá ahhoz, hogy európai ügyekben magunk verekszünk meg egy koncepcióért.

Mint mondta: arról van szó, hogy a kormány készített egy „nonpapert”. Ez azt jelenti, hogy létezik egy szakértői javaslat, kezdjünk róla tárgyalni. Miközben globális válság van, a válaszok nemzetiek - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc a Napkeltében.

A magyar javaslat azt célozta meg, hogy regionális válaszokat adjon. Nem igaz, hogy a régióhoz tartozó 12 országból egyik sem támogatta a kezdeményezéseket – érvelt a miniszterelnök, hozzátette: először saját közép-kelet-európai partnereit tájékoztatta, először a V4-ek gyűlésén beszélt a javaslatokról. Úgy készül az európai politika, hogy javaslatokat teszünk, megvitatjuk, majd megküzdünk érte – hangoztatta a kormányfő.

Kiemelte: a Reformszövetséggel a legnagyobb vita egy ponton van. A Reformszövetség az állam működési kiadásaira fordított 1200 milliárd forintból 550 milliárdot lát megtakarítani. Ekkora kiadáscsökkentés nem lehetséges – véli a kormányfő, a maradék 650 milliárdból ugyanis az önkormányzatok visznek el 500, az államigazgatás 150 milliárd forintot. Hozzátette: a számok mögötti valamennyi részletet nem ismerhették a javaslat készítői.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.