BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Hogyan magyarázzák meg ezt a botrányt az adófizetőknek?" - Obama szigorít

Barack Obama csatlakozott politikustársaihoz, akik keményen bíráltak az AIG-t amiért az óriási veszteségei ellenére is jelentős összegeket fordított vezetőségi prémiumokra.

Az amerikai elnök telhetetlenséggel és kapzsisággal vádolta az AIG-t, feltéve a kérdést: hogyan magyarázza meg ezt a botrányt az adófizetőknek? Barack Obama hozzátette: nem pusztán pénzkérdésről, hanem az alapvető értékekről van szó, amikor azt vitatják: elpazarolhatja-e a pénzintézet az adófizetők forrásait – jelenti az AP. Az elnök kijelentette: felkérte a pénzügyminisztert arra, hogy tegyen meg mindent a bónuszok kifizetésének korlátozására.

Az AIG összesen 165 millió dollárt fizetett ki prémiumként, miután több tízmilliárd dollárnyi állami támogatást kapott a fennmaradáshoz. Barack Obama és a Fehér Ház a legfrissebb nyilatkozataival csatlakoznak azokhoz a politikusokhoz, akik élesen bírálták a pénzügyi mentőcsomagban részesülő cégek magatartását.

Az elnök erőteljes kiállása azzal magyarázható, hogy a még a Bush-kormány által törvénybe iktatott pénzpiaci segélycsomag rendkívül népszerűtlenné vált a hasonló esetek miatt. Az elnöknek most el kell határolódnia az AIG-tól, amennyiben maga mögött szeretné tudni Washington támogatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.