BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebb támogatást ad az állam, ha csökkenne a gázár

A földgáz fogyasztói árának esetleges csökkenésével arányosan mérséklődik a gáz- és a távhőár szociális támogatásának összege, de a rászorulók terhe nem nő - derül ki a napokban közzétett kormányrendeletből, amely a 2007. évit módosította.

Ezzel a kormány mintegy 20 milliárd forint megtakarítást vár - tudta meg kormányzati forrásból az MTI csütörtökön annak kapcsán, hogy a kormány várhatóan március végére nyújtja be a Gyurcsány-csomag összes elemét a parlamentnek.

A csomag egyik része a gáz- és távhő-támogatási rendszer átalakítása, az erről szóló rendelet már hatályba is lépett. A támogatottság feltételein a rendelet nem változtatott. A korábbiaknak megfelelően az egy háztartásban lakók alapján kialakított fogyasztási egységeket figyelembe véve a nyugdíjminimum alapján sorolják támogatási kategóriába a rászorulókat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.