BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lesz új főtere Újpestnek!

A kerületi önkormányzat közölte: nem állnak le a nagyberuházások Újpesten. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jóváhagyta azt, hogy 750 millió forint támogatást kapjon az újpesti főtérprogram.

A támogatási szerződés értelmében az 1,2 milliárd forintos fejlesztés első szakasza már áprilisban elindulhat. A főtérprogram három lépcsőben igyekszik modern városközponttá alakítani a kerület központját. 

A kivitelezési munkálatok a tervek szerint 2010. augusztus 31-ig tartanak. A beruházás keretében megóvják a városháza–piac–templom féltve őrzött együttesét, s világszínvonalú közösségi teret hoznak létre fákkal, virágokkal, parkkal, új díszburkolattal, szökőkúttal, díszkivilágítással. Felújítják a városháza épületét is, és az alagsorban egy vendéglátóhelyet, ún. Városháza-pincét is kialakítanak.

A második ütemben 2010 és 2012 között mélygarázs, a harmadik szakaszban pedig 2015-ig az új virágpiac épülhet az újpesti főtéren.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.