BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb szakértő állítja: jövőre ismét IMF-hitelt kell felvennünk

Nem kerülhető el, hogy Magyarország jövőre újabb hitelt vegyen fel a Nemzetközi Valutaalaptól - jelentette ki Chikán Attila az InfoRádió Aréna című műsorában.

Chikán Attila közgazdász, az Orbán-kormány volt gazdasági minisztere az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: Bajnainak a Reformszövetségéhez hasonló elképzelései lassan megvalósíthatatlanná válnak; ami pedig jó lett volna pár hónappal ezelőtt, az ma már nem elégséges - szögezte le Chikán Attila. Ha pedig mégis a szükségesnek tűnő radikalizmussal kezd neki a program megvalósításának, akkor pedig kezelhetetlenek lehetnek a társadalmi feszültségek - tette hozzá.

Valószínűleg további hiteleket kell fölvennie az országnak a Valutaalaptól, de ez önmagában nem katasztrófa, hiszen így meghosszabbodik az ország hitelképessége; azaz belőle azokat a korábbi hiteleinket fizetjük vissza, amelyek eddig lehetővé tették az ország eddigi szintjén a működést - vázolta a gazdasági szakember. Azaz a probléma nem a hitelfelvétel kényszere, hanem az, hogy más irányban sem látszik a kibontakozás lehetősége. Amennyiben az ország gazdaságát nem tudjuk helyre tenni a mostani hitel lejártáig - márpedig ehhez kevés néhány hónap -, akkor szükség lesz az újabb IMF-hitelre - figyelmeztetett Chikán Attila.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.