BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fény az alagút végén! - A vártnál jobban emelkedett az Ifo index

Az Ifo hétezer, nagy- és kiskereskedelemben és építőiparban tevékenykedő cég vezetőjét kérdezte a gazdasági kilátásokról. A friss eredmények szerint az irányadónak tekintett üzleti bizalmi index áprilisban emelkedett.

Márciusban rekord mélységre, 82,2 pontra zuhant az Ifo index, így a most bejelentett áprilisi emelkedés relatív. Ennek ellenére a 83,7 pont az elemzők szerint bizakodásra ad okot jelenti az AFP.

A Dow Jones Newswires csak 82,3 pontra számított, amiből bizonyos szakértők a gazdaság teljesítménylassulásának csökkenésére következtetnek.

Európa legnagyobb gazdaságában az üzleti klímát jelző mutató 2008 júniusa óta folyamatosan romlik.

A válság erősen megviseli a világ első számú exportőrét, az IMF éppen ezen a héten közölte: idén 5,6 százalékos GDP csökkenést vár Németországtól.

A német gazdaság még mélyebbre süllyedt a recesszióba az első negyedévben a német központi bank (Bundesbank) áprilisi jelentése szerint.

"A recessziós irányzat tovább erősödött az első negyedévben", írták a hétfőn kiadott jelentés szerzői. A GDP első negyedévi alakulásáról május 15-én közli az első becslést a szövetségi statisztikai hivatal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.