BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lerontották az ország kockázati besorolását

Rontott Magyarország kockázati besorolásán a Coface exporthitel-biztosító, amely világszerte céges hitelminősítéssel és követeléskezeléssel is foglalkozik.

Országkockázati besorolása rövid távú üzleti tranzakciók esetén az átlagos kockázat szintjét tükrözi. Hazánk minősítését a Coface most a globális válság régiós hatásaira hivatkozva rontotta le A3-ról A4-re.

A magyar vállalkozások továbbra is alultőkésítettek, és ez a mostani hitelszűkében finanszírozási problémákkal is jár - véli Dercze Zoltán, a Coface Hungary országigazgatója.



A régió többi gazdaságához képest a legnagyobb nehézséget Dercze szerint az jelenti, hogy Magyarországot a válság nagyon rossz költségvetési helyzetben érte, így kicsi az állami élénkítés mozgástere. A GDP jelentős része ráadásul nem belső fogyasztásból, hanem kivitelből származik, így a magyar cégek nagyon megérzik az exportpiacokon - főleg Németországban - tapasztalható lassulást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.