BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Ne söpörjék a szőnyeg alá" – Egyenlő bérezést követel a brit kormány

Nagy-Britanniában az esélyegyenlőségi törvényjavaslat arra kényszerít majd számos munkaadót, hogy hozza nyilvánosságra, mennyi bért fizetnek a férfiaknak a női munkavállalókhoz képest.

A jogszabály a legalább 250 főt foglalkoztató cégektől megköveteli majd, hogy 2013-ig hozzák nyilvánosságra a férfiaknak és a nőknek fizetett átlagos munkabért – írja a BBC.

A törvényjavaslat másik célja, hogy felszámolja az idősekkel és a munkásosztályból származó munkavállalókkal szembeni diszkriminációt. Harriet Harman esélyegyenlőségi miniszter azt ígérte, a törvényjavaslat segíteni fog abban, hogy csökkentse a gazdagok és a szegények közti különbséget és nagyobb egyenlőséget valósítson meg Nagy-Britanniában.

A miniszter az intézkedéssel kapcsolatban közölte: csakis akkor oldódik meg a probléma, ha minden egyes nagyobb cégnél kiderül: mi a nők és a férfiak bérhelyzete. Harman leszögezte: ha ez nem történik meg, a szőnyeg alá söprik a problémát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.