BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pénzkérő "turnéra" indult a szerb kormány

A szerb kormány hamarosan delegációt küld Moszkvába, hogy tárgyalásokat folytasson orosz kölcsön felvételéről a belgrádi metró építésének finanszírozására.

A kölcsönnel kapcsolatos tárgyalások megkezdését Mladan Dinkics szerb gazdasági miniszter jelentette be – tudósít a RIA Novosztyi. A szerb főváros 2021-ra tervezi megépíteni a belgrádi metrót.

A B-92 hírügynökség jelentése szerint  Szerbia Kínával is tárgyal kölcsön felvételéről, amelyből a Belgrád és Zimony közötti Duna-híd megépítését finanszíroznák egy 200 millió eurós projekt keretében. Ha a tárgyalások sikerrel zárulnak, a híd megépítését már a jövő évben elkezdhetnék - tette hozzá Dinkics.

Eközben Bozidar Djelics EU-integrációs ügyekben illetékes miniszterelnök-helyettes, aki egyben tudományos és technológiafejlesztési miniszter, Japánba utazott. A szerb delegáció tárgyalásokat kezd egy kedvezményes feltételekkel járó 100-200 millió euró összegű kölcsön felvételéről, amelybő szerb hőerőművek építését finanszíroznák.

Bejelentette: Szerbia az eddiginél erősebb gazdasági kapcsolatokat szeretne létesíteni Tokióval. Japán látogatása során a miniszter különböző főhatóságoknál, valamint számos tudományos intézménynél és egyetemen fordul meg. "A szerb kormány szeretné, ha szerb tudósok megjelenhetnének japán egyetemeken" - fogalmazott a belgrádi miniszterelnök-helyettes.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.