BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Török: Az államcsőd elkerülése nem elég a pozitív reakciókhoz

Kevés a dicsőséghez az államcsőd elkerülése, de nem valószínű, hogy versenyképességben fel tudunk zárkózni a régióhoz 2010-ig – latolgatják az új kormány esélyeit elemzők.

A szakszervezetek reménykednek a munkahelymegőrzésben, de egyelőre mindenki a programra vár. Enyhe megnyugvás mutatkozott a miniszterelnök-cserét követően a piacokon, de ebben a lengyel IMF-hitel híre is szerepet játszhatott – mondta Barcza György, a K&H Bank vezető elemzője.

A személycsere ugyanakkor érdemben nem, csak az új program hathat az ország befektetői megítélésére, mégpedig akkor, ha Bajnai valóban végrehajtja a szükséges megszorító csomagot.

Az új kormányfővel szembeni minimális elvárás, hogy gyorsan kezdje meg a szükséges kiadáscsökkentést – mondta Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője, aki szerint az idén még ezzel együtt is valamivel a tervezett felett lehet az államháztartási hiány.

Az államcsőd elkerülése azonban kevés a pozitív reakciókhoz, ehhez a magas adóterhek jelentette versenyhátrányon is faragnia kellene az új vezetésnek. Mindezzel együtt is valószínűleg csak csökkenteni tudjuk a régióval szembeni versenyképességi lemaradásunkat, utolérni aligha tudjuk a versenytársakat a következő évben – fűzte hozzá.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.