BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végre egy jó hír! Javult az ország megítélése

Javult a magyar gazdaság megítélése az itt beruházó német vállalkozások körében, így hazánk előrébb lépett a régiós rangsorban – derült ki a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felméréséből.

A kelet- és közép-európai régióban így most a hetedik helyen állunk. Ehhez azonban az is hozzájárult, hogy a balti országok lényegesen rosszabb megítélés alá kerültek, mivel erőteljesebben érintettek a válságban – mondta Dirk Wölfer, a szervezet szóvivője.

A már betelepedett vállalkozásoknak egyre nagyobb a szerepe a friss működő tőke beáramlásában, és ez különösen jellemző a német vállalkozásokra. Míg a teljes külföldi működőtőke-állományban egynegyed részt képviselnek a németek, addig az újrabefektetett jövedelmeknek nagyjából a felét adják. Ezért jó hír, hogy összességében hosszú távra terveznek ezek a cégek – fejtette ki a szakember.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.