BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ítéletnapi forgatókönyvet tesztel a brit tőzsdefelügyelet

A Financial Services Authority (FSA) a legrosszabb eshetőséget vette figyelembe legújabb, a brit gazdaság tűrőképességét tesztelő vizsgálata során.

A brit tőzsdefelügyelet 2011-ig húzódó recesszióval, 6 százalékos GDP eséssel és 12 százalékos munkanélküliségi rátával számol most kezdődő vizsgálata során – írja a Times Online.

A lap által ítéletnapinak nevezett forgatókönyv szerint a jelenleginél 1,5 millióval többen válnának munkanélkülivé, a lakóingatlanok ára 50, a kereskedelmieké 60 százalékkal csökkenne. (A magánhasználatú ingatlanok ára eddig 19 százalékot esett a 2007-es csúcshoz képest.)

Az FSA-hez az információhoz való jogra hivatkozva felkérés érkezett arra, hogy szolgáltasson több információt a banki stressz tesztekkel kapcsolatban. A szervezet közölte: nem nevezi meg a vizsgálat alá vont pénzintézeteket. A felügyelet hozzátette: a bankok állóképességének ellenőrzése nem egyszeri tevékenység, hanem felügyeleti eljárásuk szerves része.

Számos brit nyugdíjalap az osztalékok jelentős csökkentésére kényszerül annak érdekében, hogy fedezni tudja vállalati nyugdíjrendszerének kifizetési kötelezettségeit. Ez tovább lassíthatja a válságból való kilábalást.

David Blanchflower vezető brit közgazdász pedig azt jósolja , hogy a prognosztizáltnál legalább egymillió emberrel több veszti el az állását, még mielőtt a munkanélküliség eléri a csúcsot az Egyesült Királyságban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.