BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétszáz hamis Nokia mobil egy román buszban - Fotó

Hamis mobiltelefonok százait akarták egy román autóbuszban becsempészni Magyarországra, ám a pénzügyőrök megakadályozták az akciót – tájékoztatta a VG Online-t Sipos Jenő, a vámszervezet szóvivője.

Az M7-es autópálya sormási szakaszán ellenőrizték a buszt, és annak utasait, ekkor bukkantak a csomagtartóban öt utazótáskára, amelyekből – a ruhák közé rejtve – 247 darab Nokia márkajelzésű, N95 típusú mobiltelefont, továbbá 200 darab Nokia márkajelzésű BL5F típusú mobiltelefon akkumulátor került elő.

Az előzetes szakértői vélemény alapján a telefonokat nem eredeti Nokia típusú alkatrészekből szerelték össze, BL5F jelzéssel pedig nincs kereskedelmi forgalomban Nokia akkumulátor, így ezek megtévesztésre alkalmas hamisítványok.

A vám- és pénzügyőrség a közel 8 millió forint értékű hamis mobiltelefont és akkumulátort lefoglalta, és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt öt román állampolgár ellen – őrizetbe vételük mellett – büntetőeljárást indított.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.